HOGYAN TÖRTÉNIK AZ ÉRTÉKELÉS?

1.forduló

A Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap által felkért szakmai zsűri először online értékelés során pontozza a beérkezett pályamunkákat. Az első fordulóban zárt online felületen értékelik a pályaműveket, névre szóló belépőkóddal pontozzák az alkotásokat 1-10-es skálán (0 pont nem adható).

A zsűritagok pontszámainak átlaga alapján a verseny kiírója határozza meg a shortlistet. Nem kerülhet shortlistre a nevezések több mint 50%-a. Ha egy kategóriában egyik alkotás sem éri el a meghatározott pontszámot, a kiíró nem hirdet shortlistet.

Ha egy zsűritag valamely alkotásban érintett (saját cégének vagy direkt versenytársnak készült munka), nem adhat pontot a kampányra.


2. forduló

A második, személyes zsűrizési fordulóban az egyes kategóriák győzteseit és helyezettjeit választja ki a zsűri. Vitás kérdésekben a zsűrielnök dönt.

A zsűri azon tagjai, akik valamely kategóriában érintettek, azaz pályázatuk shortlistre került, az adott kategória megbeszélésében nem vehetnek részt.

A zsűrinek jogában áll különdíjakat, illetve egyéb speciális díjakat is létrehozni. Amennyiben a zsűri nem ért egyet egy nevezés kategóriába való besorolásával, joga van áthelyezni és másik kategóriában értékelni.